Close

Kontakt Oss

Icon Navn Field cannot be empty
Icon Telefonnr Field cannot be empty
Icon E-post Wrong email Field cannot be empty
Icon Beskjed Field cannot be empty
Ta kontakt
Close Tax-Free
Stavanger er Norges oljehovedstad. Gjennom 30 år har flere av verdens største olje selskaper etablert seg i området. Dette har medført stor tilflytning og reiseaktivitet av utlendinger til og fra byen.
Gjennom alle disse årene har vi hatt stor glede av å kunne tilby tilreisende utlendinger taxfree priser.
Bor du utenfor skandinavia har du rett til å få kjøpt varer fritt for merverdig avgift. Avgiften er pr april 2013 25%.

Vår erfaring med taxfree salg, sikrer deg som kunde gode priser og enkel gjennomføring av taxfreeprosessen.

If you live outside Scandinavia you can buy our products free of VAT Tax. Norwegian VAT Tax is currently 25%.


 
Close Tax-Free
Gjennom vårt samarbeid med Svea Finans NUF kan du tegne en kontokreditavtale og dermed delbetale ditt kjøp. Delbetaling er et fleksibelt alternativ for deg som vil ha kontroll over dine innkjøp og samtidig være sikker på å kunne kjøpe det du behøver. Det finnes flere forskjellige betalingsalternativ å velge mellom og du kan når som helst under delbetalingstiden velge å nedbetale hele restgjelden i en betaling. Søknad om delbetaling skjer i kassen i forbindelse med at du oppgir fødselsnummer og den delbetalingsplanen som passer deg. Så gjøres en kredittsjekk og du får direkte beskjed om søknaden ble godkjent. Forutsetningen for å ha delbetaling er blant annet at du er folkeregistrert i Norge og over 18 år. Du kan ikke ha betalingsanmerkninger.

Søk om delbetaling her!

Se søknaden din her.
Top Image

Om Oss

Det var Lauritz Johan Askeland fra Haugesund som en vårdag i 1904 åpnet dørene i Søregaden 18 i Stavanger sentrum. Med Svenne- og borgerbrev på stell stilte han seg med friskt mot bak disken og kunne tilby reperasjoner med garanti til konkurransedyktige priser til Stavangers innbyggere. Allerede etter to uker annonserte han i Stavanger Aftenblad; "Konfirmantklokker til fordelaktige priser". Året etter annonserte han igjen, men denne gang var utvalget større; "Stueur, vekkerur, sylinderur med ekte sølvkasser og kjeder i gull, sølv og nikkel".
Gründeren Lauritz Johan Askeland (1875 - 1948)
For både forretningsdrivende og private var første halvdel av 1900-tallet utfordrende. Gode og dårlige tider kom og gikk. Johan Askeland var gjennom alt, og bygget erfaring, kreativitet og kunnskap mens tidene var som hardest. Under krigen var det nesten umulig å skaffe reservedeler til urverk, og mange urmakere ble eksperter på å reparere, dreie, file og lage deler slik at alt som kunne fikses ble reparert. Urmakerne ble utrolig dyktige håndtverkere. På denne tiden dro Johan til hovedstaden og var heldig og fikk kjøpt med seg tre helt nye klokker. De ble pent utstilt i vinduet sammen med en plakat som anga dag og klokkeslett for når de skulle selges. Det ble lang kø!

Etter krigen ble det mulig å importere urverk. Dette måtte du ha lisens for. Gjennom grosserer Einar Hognestad i Verksgaten ble det importert urverk av merket Odo. Ved hjelp av en møbelfabrikk i Hillevåg ble det laget klokkekasser, og dermed ble det stueur for salg.

I 1948 døde Johan og sønnen John tok over. Han hadde gått i lære hos sin far og det var derfor naturlig at han overtok driften. John fortsatte på samme sted i Søregaten og drev stødig videre frem til 1975. Da var det Arne Askelands tur.

                                                                        

Mens forfedrene hadde en tradisjonell fagutdannelse som urmakere, tenkte Arne i andre baner. Han begynte på Handelshøyskolen med fokus på bedriftsutvikling, salg og markedsføring. I tillegg måtte han fylle på med fagutdannelde for å få lov til å importere fra de virkelig store og kjente klokkeprodusentene. Som formann i Norges Urmakerforbund (NUF) på 80-tallet reiste han rundt og motiverte til det han selv brandt for og som han mente var en nødvendig fornying av bransjen.

Da oljealderen kom til Stavanger fikk Askeland en unik mulighet til å praktisere egne idéer og vekst. I forbindelse med flytting til nytt bygg i 1987 ble virksomheten utvidet med egen smykkeavdeling. I tillegg ble vårt nåværende navn "Askeland Ur og Smykker" etablert.

Rolex har blitt viktig for butikken vår. For 30 år siden var ikke interessen for fine ur særlig stor, hverken i Stavanger eller i Norge ellers. Dette endret seg med oljevirksomheten. Med oljen og teknologien rundt den kom utlendingene til byen vår. Særlig amerikanerene hadde stor interesse for fine mekaniske ur, og omsetningen økte betydelig. Dette ga en smitteeffekt, og fine ur ble etterhvert ettertraktet hos normenn. Vi ville være like amerikanerene! Dette ble starten på en nasjonal trend med fokus på eksklusive mekaniske ur i pakt med globale trender.
                                                                              

I 2000 ble det igjen gjort store forandringer. Far Arne valgte å gi stafettpinnen videre til sine tre sønner, og selskapet ble omgjort til et AS og vi flyttet til Søregata 5.

                                                                         

I dag står fjerde generasjon Askeland i spissen for driften. Målet vårt er det samme som det alltid har vært: Askeland skal ha bransjens mest kunnskapsrike medarbeidere og landets dyktigste urmakere. Slik kan vi gi deg den beste og tryggeste service. På bakgrunn av dette har prestisjetunge merker som Rolex, Omega, Tag Heuer, Mont Blanc, Tudor, Raymond Weil og Rado valgt å forhandle sine klokker gjennom oss.

I over 110 år har vi stått for kvalitet – før, under og etter kjøpet, og den arven vil vi bære videre. Det er greit å vite når man skal investere i et flott ur eller smykke som skal vare i generasjoner.
facebook Følg oss på facebook
email post@askeland.no
phone +47 954 14 701
Letter
Løyve for å drive handel adressert Johan Askeland, utstedt av Borgemesteren i Stavanger i 1904.

Våre butikker

Askeland Ur og Diamanter

Askeland Ur og Diamanter

Midt i Stavanger sentrum ligger byens foretrukne urmaker siden 1904. Vi spesialiserer oss på ur, smykker, lang erfaring og god service. I første etasje finner du et stort utvalg ur og smykker, mens du i andre etasje finner vår Rolexavdeling, Firmagaveavdeling samt Askeland Rolex Service Senter med fire dedikerte urmakere med lang fartstid.

Merker:
Rolex, Omega, Tudor, TAG Heuer, Raymond Weil, Longines, Certina, Seiko, Montblanc, gull & diamanter, gullsmed

Facebook: @askelandurogdiamanter
Instagram: @askelandurogdiamanter
Åpningstider Askeland Ur og Diamanter
Mandag
Tirsdag 
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00 
10:00 - 17:00
10:00 - 19:00
10:00 - 17:00
10:00 - 16:00
Stengt

Askeland AS
Søregt 5
4006 Stavanger
954 14 701
post@askeland.no
verksted@askeland.no
 

Urmaker Askeland, Kristiansand

Urmaker Askeland, Kristiansand

Markensgate er Kristiansands hovedgate og byens handlegate nummer én. Her har vi hatt butikk i over 20 år. I alle disse årene har Halldora vært butikksjef med sin tekniske urmakerutdannelse, store interesse for fine ur og sitt gode humør.

Merker:
Tudor, Longines, TAG Heuer, Raymond Weil, Certina, Seiko, Gucci, Rado, Julie Sandlau, Heiring, Montblanc

Facebook: @urmakeraskeland
Instagram: @urmakeraskeland
Åpningstider Urmaker Askeland, Kristiansand
Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag 
Lørdag 
Søndag
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 17:00
10:00 - 18:00
10:00 - 17:00
10:00 - 16:00
Stengt
Urmaker Askeland
Markensgt 20
4611 Kristiansand
954 29 034
markens@askeland.no
Image

Følg oss på Facebook og Instagram

Facebook
Vi legger stadig ut nyhetsoppdateringer på sosiale medier. Følg vår spennende hverdag!