MENY

ROLEX KLOKKEKUNSTKvalitet fra start til slutt

I hjertet av Rolex’ filosofi og virksomhet ligger en langsiktig visjon. Bærekraft har alltid vært et bærende element i utviklingen av merket, og Rolex har fokusert på å skape tidløse og holdbare klokker som er laget for å holde lenge, samtidig som de har jobbet for fremtidige generasjoner gjennom en rekke partnerskap, initiativer og tiltak.

Denne tilnærmingen gjenspeiler «Perpetual»-filosofien, som har vært styrende for selskapet helt fra begynnelsen. Dette krever hardt arbeid og samarbeid mellom folk med ulike ferdigheter, dag etter dag og år etter år. Dette er et krevende, tøft og kontinuerlig arbeid – Rolex’ utrettelige jakt på det perfekte.

ROLEX-GRUNNLEGGER HANS WILSDORFS VISJON

Helt siden 1905 har Rolex beholdt visjonen til grunnleggeren Hans Wilsdorf, som mente at armbåndsuret var et moderne og fremtidsrettet hjelpemiddel. Wilsdorf revolusjonerte urmakerfaget ved å løse tre store utfordringer: Han klarte å produsere små, men presise urverk, han utviklet en robust og vanntett urkasse for å beskytte disse urverkene mot ekstern påvirkning, og han skapte et selvtrekkende system som gjorde hverdagen enklere for brukeren.

ROLEX-MANUFAKTURVERKETS GRUNNVERDIER

ROLEX-MANUFAKTURVERKETS GRUNNVERDIER

ROLEX-MANUFAKTUR-VERKETS GRUNNVERDIER

Hver Rolex-klokke designes, produseres og testes med et ufravikelig fokus på selv de minste detaljer. Denne overlegne tilnærmingen kommer til syne gjennom flere grunnleggende kvaliteter som kjennetegner hver eneste Rolex, nemlig presisjon, vanntetthet, autonomi, robusthet, enkelhet, håndverk, komfort og holdbarhet. Disse tekniske og estetiske prinsippene har alltid vært styrende for arbeidet i Rolex-manufakturverket. De gir brukeren en opplevelse av en eksepsjonell klokke med funksjoner som er et uttrykk for unik ekspertise.

EN ENESTÅENDE TILNÆRMING TIL URMAKERFAGET

Urskivene på Rolex-klokker har inngravert ordet «Superlative». Dette ordet er en garanti for at alle klokker som forlater manufakturverkets verksteder har bestått en rekke svært krevende tester, som er utført av Rolex i egne laboratorier og i henhold til egne testkriterier. Disse testene gjelder ikke bare urverket, men også den ferdig monterte klokken etter at urverket er satt inn i urkassen. Dette garanterer at klokkene fungerer perfekt med tanke på både kronometrisk presisjon, vanntetthet, selvtrekking og gangreserve.

IKKE BARE SERTIFISERING, MEN EN SINNSTILSTAND

Dette betyr at alle komponentene i en Rolex-klokke kan beskrives som «superlative». Faktisk blir hver eneste komponent testet kontinuerlig og grundig, fra designfasen til den er ferdig montert. Begrepet «superlative» henviser derfor til mye mer enn en kronometrisk sertifisering. Det beskriver en sinnstilstand som gjennomsyrer alle selskapets avdelinger og utgjør drivkraften for alle som jobber for Rolex, uansett hvilken jobb de har.

INNOVASJON I BEVEGELSE

INNOVASJON I BEVEGELSE

INNOVASJON I BEVEGELSE

Grunnlaget for Rolex’ enestående klokker er et konstant mekanisk og menneskelig arbeid, som er basert på å alltid stille spørsmålstegn ved eksisterende kunnskap og kontinuerlig forbedre teknikker, verktøy og tester. Denne innovasjonen er kjernen i selskapet, noe som tydeliggjøres av de over 600 patentsøknadene som Rolex har sendt inn oppigjennom årene.

INTEGRERE ALLE EKSPERTOMRÅDER

Ved å hele tiden innlemme ny ekspertise på alle områder i manufakturverket kan Rolex lage sine egne regler og videreføre merkets søken etter det perfekte. Valget om å satse på autonomi har formet Rolex’ identitet som et merke som lever i brytningen mellom tradisjoner og toppmoderne teknologi. Dette får sitt utløp ved fire produksjonsanlegg – alle i Sveits – som er arbeidsplass for over 9000 ansatte.
Se mer